De expertises van care culinair

Onze expertises over eten en drinken in de zorg

Ontdek de kracht van eten en drinken in de zorg, met Care Culinair.

Wij zijn jouw partner in het aanpakken van uitdagingen die je dagelijks terugziet in zorgorganisaties. Denk aan slikproblemen, personeelstekorten, budgetbeheer en voedselverspilling. Ons team van specialisten ondersteunt jouw zorgorganisatie om samen blijvende verandering te realiseren. Met genieten van gezond eten en drinken in een duurzame organisatie als resultaat.

Experts in eten en drinken in de zorg en organisaties in Brabant

Toekomstbestendige aanpak

Duurzaamheid in de zorg

Hoe ga je om met de Green Deal voor een duurzame zorg, met voedselverspilling, eiwittransitie en meer?

Fundament voor WOZO

Cliëntgerichte voedingsorganisatie

De zorgsector is constant in beweging. Anticiperen op veranderingen met slimme organisatiestructuren en functieverschuivingen is wat wij doen.

We bepalen hoe we eten en drinken kunnen inzetten voor het ondersteunen van eigen regie en structuur in de dag: WOZO in de praktijk.

Bereiden, meten en organiseren

Slikproblemen bij zorgcliënten

Slikproblemen bij zorgcliënten vereist speciale aandacht van zorgmedewerkers. Onze praktische oplossingen zoals de receptenboeken en ‘Dat is even Slikken’ workshops bieden veilige en vooral lekkere alternatieven voor zorgcliënten met slikproblemen.

Aan de slag met vereiste kennis en kunde

Borging voor blijvende verandering

Het belangrijkste is dat borging vervat zit in uw eigen organisatie. Voor eten en drinken heeft Care Culinair het culinair coachen doorontwikkeld.

WasteWijzer

Green deal: tegengaan voedselverspilling

Voedselverspilling lijkt eenvoudig: Je koopt in, je consumeert en gooit overgebleven voedsel weg. Maar er schuilt meer achter. Met de WasteWijzer dragen we bij aan jouw financiële en ecologische doelstellingen.

Zelfredzaamheid en de rol van eten en drinken

Toekomstbestendige zorg

Het streven is dat cliënten zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. De zorg is erop gericht om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven met regie over het eigen leven. De rol van goed eten en drinken daarin, is moeilijk te overschatten.

Opleidingen

Vergroot het potentieel

Onze opleidingen en coachingstrajecten ontgrendelen het potentieel in jouw team met kennis en ervaring om door te groeien. Voor directe ondersteuning zijn we beschikbaar voor interim-trajecten.

Wat zijn de onderliggende problemen? 

Klachten over kwaliteit

Mensen die klagen over het eten, daar ontkom je (bijna) niet aan. Maar wat zit er nu werkelijk achter deze klachten? Vanuit de praktijk duiken we diep in klanttevredenheid, met de cliënt en zorgmedewerker centraal. 

Voedingsinname bij ouderen

Ondervoeding

Vooral tijdens de warmere maanden is ondervoeding een serieuze zorg. Onze strategieën tegen ondervoeding richten zich op eiwitrijke voeding en optimale hydratatie, het hele jaar door.

Waar leg jij de lat?

Geluk in de zorg

Wij streven naar dé balans tussen eten voor gezondheid en genieten. Emotioneel en mentaal welzijn voor cliënten en zorgmedewerkers staat centraal. Hoe maak jij de afweging tussen iets lekkers of een gezond alternatief als tussendoortje?