praktisch en interactief
In deze training leer en ervaar je om eten en drinken nog beter te regelen. De schijf van vijf en de hygiënecode geven al duidelijke richtlijnen. Maar we leiden je tot meer op. Denk aan het maken van een verantwoord weekmenu en omgaan met keuzevrijheid. Of aan zaken als inkoop, budget en leveranciersafspraken, voorraadbeheer, HACCP, het voorkomen van verspilling, warenkennis, recepturen en bereiden, ambiance en natuurlijk vooral ook kennis van jouw cliënten. Met Koken is Leuk! leer je om iedere dag lekker en gezond eten en drinken op een plezierige en stimulerende wijze te presenteren aan jouw bewoners. Deze training sluit direct aan bij jouw praktijk: de theorie kun je meteen toepassen. Met de interactieve sessies leer je van collega’s van andere afdelingen. De praktijkcoach van Care Culinair begeleidt je op de werkvloer, zodat je in samenwerking met je collega’s het geleerde direct goed kunt toepassen.
Training of geaccrediteerde opleiding
Ongeveer 16 weken, tijdsonafhankelijk
Begeleiding op der werkvloer op je eigen afdeling
Flexibel, informeer naar de mogelijkheden via info@careculinair.nl
Het volledige leerwerktraject kan in ongeveer 16 weken worden doorlopen en is voor een groot deel geïntegreerd in het normale werk. Het leerwerktraject is opgebouwd uit de volgende onderdelen:
1
Via online lessen die deelnemers volgen in een e-learning omgeving leert men alles over de onderwerpen die aan bod komen.
2
Naast de lessen in de e-learning omgeving vinden er interactieve sessies plaats. In deze sessies bespreken we in kleine groepjes de voortgang van de lessen die deelnemers gevolgd hebben. We bekijken waar men tegenaan loopt en helpen elkaar verder.
3
De kennis die de deelnemers opdoen tijdens het leertraject sluit direct aan op de praktijk. Ze kunnen deze dan ook meteen toepassen ten bate van de cliënten. Optioneel bieden wij coaching on the job, waarmee de medewerkers in hun eigen werksituatie begeleid worden.
Koken is Leuk! is een praktisch en interactief leerwerktraject. Buiten het online lesmateriaal, gaan we actief met elkaar aan de slag via interactieve sessies. Naast het leren binnen de E-learning omgeving en het maken van vragen, pas je jouw kennis direct toe in de praktijk. Zo helpen we medewerkers in de zorg het maximale uit dit leerwerktraject te halen!
‘Koken is Leuk!’ leidt deelnemers op tot adequate zorgmedewerkers waardoor er met gepaste aandacht voor cliënten gezorgd kan worden. Zo kan iedere medewerker professioneel en gepast maaltijden bereiden en serveren. ‘Koken is Leuk!’ sluit aan op de verplichte kwaliteitsindicator ‘Aandacht voor eten en drinken’.
Practische informatie
Koken is Leuk! is er in een geaccrediteerde versie K1137 Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn. Dezelfde leerstof bieden wij ook aan als laagdrempelige training, zonder deelcertificaat maar met het Care Culinair certificaat van deelname.
Na het afronden van de training weet je onder andere hoe je:
Na de training ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Voeg je Coaching on the Job aan de training toe, dan koppel je deze kennis samen met jouw collega’s aan de praktijk op jouw afdeling.
Emmy Verhulsdonck
‘‘Iedere dag weer verantwoord maaltijden bereiden voor een groep mensen is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Zeker in de zorg, waar cliënten verschillende mogelijkheden, beperkingen op het gebied van eten en drinken kennen. Een professionele training, die direct past bij de situatie en de uitdagingen die zorgmedewerkers op de afdelingen tegenkomen, is dan een must.’’
Benieuwd of Koken is Leuk! bij jouw organisatie past? Laat hier jouw gegevens achter en we zullen vrijblijvend contact opnemen.