Praktijkopleiding

Dat is even slikken: de training

Deze training bestaat uit drie workshops. We behandelen de noodzakelijke theorie, maar de hoofdmoot is de praktijk. De training is gericht op niveau MBO2 Helpende Zorg en Welzijn, maar is natuurlijk ook voor anderen zeer interessant.

Dat is even slikken professionele zorgworkshop in de keuken

Training

Drie workshops

Bij jou op locatie (incompany) of bij ons in de Jamfabriek

Flexibel, informeer naar de mogelijkheden via info@careculinair.nl

De 3 workshops van Dat is even Slikken:

In groepen van maximaal 12 deelnemers is het van elkaar leren een belangrijk extra resultaat. Bij de training hoort een handig digitaal naslagwerk met tips en aandachtpunten. Zo kun je na de training nog eens checken hoe het ook alweer zit.               

1

Theorie slikken en slikproblemen.

2

IDDSI

3

De dagelijkse praktijk

Real life case: je leert om, uitgaande van een praktijksituatie op een KSW, beheersbaar het menu voor alle bewoners te maken, waarvan enkelen met een afwijkend IDDSI-niveau.

IDDSI slikproblemen cursus voor zorgmedewerkers

IDDSI-model

Misschien is jouw organisatie op aanraden van logopedisten al overgestapt op het IDDSI-model of is deze workshop daar de aanleiding voor. Vragen zoals: ‘Hoe test ik het IDDSI-niveau van eten en drinken?’ En ‘Hoe zorg ik ervoor dat het lekker smaakt en er lekker uitziet?’ komen aan bod in deze workshop. Onder leiding van onze professionals maak je verschillende recepten klaar (o.a. van datisevenslikken.nl) om vervolgens te testen. Ja, proeven mag! Daarnaast is er voldoende aandacht om verdere vragen te beantwoorden en te demonstreren.

horecamedewerker cursus IDDSI slikproblemen

Voor wie is ‘Dat is even Slikken’, de praktijkworkshop’?

Iedereen die mensen met dysfagie assisteert.

Of je zorgmedewerker bent, kok of horecamedewerker, de Dat is even Slikken workshop heeft voor iedereen iets te bieden.

De training is op basis van een groep van 12 medewerkers. Voor de twee praktijkworkshops splitsen we de groep in twee groepen van 6: zo krijgt iedereen de juiste aandacht.

Leer het IDDSI-model kennen én representatieve recepten te bereiden voor jouw cliënten en bezoekers. Samen zorgen we ervoor dat het water in de mond loopt, al voor het uitserveren.

praktijk cursus koken voor mensen met slikproblemen

Aandacht voor slikproblemen

Leer de IDDSI-aanpak kennen met praktische recepten gericht op zorgcliënten met slikproblemen. Creëer een duurzame organisatie met deskundige medewerkers waar iedereen zich thuis voelt. ‘’Er wordt vaak veel te makkelijk over slikproblemen gedacht, – we zetten de staafmixer er in en klaar – maar zo werkt het niet. Het kan ook fout gaan, het risico van de verkeerde voeding is groot. Met ‘Dat is even Slikken’ werken we aan die bewustwording en betere resultaten voor jouw organisatie.’’ – Ruud Verkaaik, Trainer ‘Dat is even Slikken’

Praktische informatie

Wat levert de ‘Dat is even Slikken’ praktijkworkshop mij op?

Kennis opdoen met eigen praktijkvoorbeelden.

Na het afronden van de training weet je:

Na de training ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met Coaching on the Job blijf je deze kennis herhalen in de praktijk. Wanneer je de signalen herkent en doorgeeft aan een leidinggevende en logopedist voorkom je verborgen ondervoeding.

Praktische informatie:

Trainer Ruud Verkaaik

‘‘Mensen met dysfagie hebben een verhoogd risico om ondervoed te raken. Meten is weten en dat is precies waarom de praktijkkennis uit ‘Dat is even Slikken’ hard nodig is.’’

Deelnemen?

Ben je benieuwd of de praktijkworkshop ‘Dat is even Slikken’ bij jouw organisatie past? Of wil je samen met jouw collega’s deze praktijkworkshop volgen? Laat hier jouw gegevens achter en trainer Ruud Verkaaik van Care Culinair zal vrijblijvend contact opnemen.

Workshop aanvragen

Wij gebruiken jouw email en/of telefoonnummer om met je in contact te komen omtrent deze aanvraag. Met jouw gegevens verstrekken wij zo relevant mogelijke informatie over onze diensten.
voedingsmanagement cursus in de zorg