Praktijktraining Koksprestaties met de vindbaarheid en kosten van keukenassistenten
Het is voor zorgorganisaties lastig om volledig opgeleide koks e vinden. Care Culinair biedt een praktische oplossing die bovendien op korte termijn resultaat geeft. In een praktijktraining leren we de keukenassistenten kennis en vaardigheden om op het gewenste niveau kokswerkzaamheden uit te voeren.
De training is op mbo 2-niveau en bedoeld voor medewerkers die werken in een team met een zelfstandig werkende kok als spil. We stemmen de training specifiek af op de situatie, werkwijze en doelstellingen van jouw zorglocatie. Daarvoor doen we vooraf een beknopt onderzoek.
Drie resultaatgebieden staan centraal: bereiden, hygiëne en veiligheid. Dit vullen we aan met kennis van en aandacht voor de cliënt, gast of bewoner. De training bestaat uit 4 workshops. Ieder workshop heeft een ochtenddeel van 3 uur met theorie en een praktijkgericht middagdeel van 3 uur.
In de eindtoets maakt iedere deelnemer het eerder uitgewerkte gerecht volgens de planning en de beschrijvingen. De trainer van Care Culinair bespreekt en beoordeelt het resultaat. De medewerkers die geslaagd zijn, ontvangen een certificaat.
Groepsgrootte: maximaal 6 personen
Locatie: in de Jamfabriek in ’s-Hertogenbosch. Daar beschikken wij over een grootkeuken en een ruime lesruimte.
Care Culinair trainer: Ruud Verkaaik, SHV-leermeester en examinator
Benieuwd hoe deze praktijktraining bij andere zorgorganisaties de capaciteit omhoog bracht? Mail of bel voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.