Culinair Coaching
Je wilt dat eten en drinken voor cliënten lekker, gezond en aantrekkelijk is. Dat het eten een moment van gezelligheid en ontspanning in een fijne ambiance is. Maar hoe zorg je ervoor dat zorgmedewerkers voldoende kennis hebben en dat deze up to date blijft? En hoe kun je collega’s van verschillende disciplines met elkaar verbinden zodat ze lerend samenwerken? Kortom, hoe zorg je ervoor dat het voedingsproces goed verloopt, en vooral blijft verlopen?
Het programma in drie workshops:
1
Tijdens de training ontdek je je eigen stijl van coachen en leer je effectiever communiceren en leidinggeven. Daarnaast leer je effectief samen te werken om samen mooie resultaten te behalen.
2
Tijdens de tweede fase gaan we dieper in op de inhoud van het culinair coachen. Met een voorbereidende opdracht, een plenaire bijeenkomst en coaching on the job leer je alle fijne kneepjes van het vak!
3
Tijdens de eindevaluatie stel je samen met je collega’s jullie werkwijze definitief vast en stel je samen een borgingsplan op.
Hoewel zorgmedewerkers geen professionele koks zijn, zijn ze wel getraind om lekker eten en drinken te serveren. Om ervoor te zorgen dat dat proces goed blijft verlopen, is borging nodig. Een Culinair Coach begeleidt de afdelingsmedewerkers bij het voedingsproces, geeft suggesties en feedback. Het gaat ook om het nauw samenwerken met andere medewerkers, zoals de logopedist, om specifieke behoeften van elke bewoner te kennen. Samenwerkend leren is dus meer dan een methode. Het is een visie op voeding, waarbij iedereen betrokken is en bijdraagt aan het welzijn van de bewoners.
Praktische informatie