De aanpak van care culinair
Stap 1
Verkennen van de huidige en gewenste situatie. Creëren van begrip en draagvlak.
Verkennen van de huidige en gewenste situatie. We benadrukken het grote belang van eten en drinken in de zorg. Is dit terug te zien in de huidige organisatie en vooral: is dit terug te zien op het bord van cliënten? Creëren van begrip en draagvlak. Wat kan eten en drinken bijdragen aan de grote uitdagingen waar de zorg voor staat?
Toekomstbestendig? We starten de inventarisatie met gesprekken om te leren welke uitdagingen en ideeën en er zijn in de organisatie. We spreken met medewerkers op de afdelingen en in de restaurants, met behandelaars en met managers en bestuurders. Ook spreken we met cliënten, mantelzorgers en leden van de cliëntenraad. Vervolgens brengen we een bezoek aan alle locaties om met eigen ogen vanuit onze expertise de bestaande situatie in kaart te brengen.
Krijg inzicht in de voedselverspilling van de gehele organisatie met de WasteWijzer. Tijdens de inventarisatie doen we een eerste 0-meting.
Stap 2
Kaders en richtlijnen. Ontwikkelen van een basis.
Care Culinair staat voor een bottom up aanpak, met behoeften van cliënten en medewerkers als basis. Daarom ontwikkelen we de visie op eten en eten gezamenlijk. Waarbij we steeds de toepasbaarheid in de praktijk in het vizier houden. Transparantie en duidelijke communicatie staan centraal, zodat iedereen op één lijn staat en de nieuwe visie naadloos aansluit.
Operationaliseren van de visie
In deze stap vertalen we de visie naar concrete kaders, richtlijnen en een basisorganisatie. Onderdeel hiervan zijn het voedingsconcept en aspecten als budget, assortiment, borging en functie-eisen en kennis van medewerkers.
Stap 3
Per locatie een GAP-analyse en implementatie.
Stap 4
Vanuit geaccrediteerde lesstof op maat gemaakt. Plaats- en tijdonafhankelijk.
Het geheim van lekker en gezond eten en drinken in een duurzame organisatie zit ‘m in de uitrol, kennis op de juiste plaats én borging door samenwerking.
Het borgen van kennis en kunde is hierbij essentieel. Via een passende opleiding met MBO-certificaat of een gerichte training: praktijkgericht en plaats- en tijdonafhankelijk zodat het aansluit bij de tijd en beleving van de medewerkers.
Met opleiden of trainen in groepen stimuleer je de beoogde samenwerking.
Stap 5
Met culinair coaching.