Training
Training en opleiding door Care Culinair.

Naast onze coaching-on-the-job, kent Care Culinair ook een training en opleiding voor medewerkers zorg- en welzijn die maaltijden moeten bereiden in kleinschalige woonsituaties. Medewerkers zorg- en welzijn hebben niet in hun opleiding geleerd om te koken voor een groep van 6 tot 12 cliënten. Daarnaast hebben ze hier ook maar beperkt de tijd voor. Hoe kun je onder die omstandigheden ervoor zorgen dat de maaltijd toch het moment van de dag wordt waar de cliënten naar uit kijken?

Training: wat leren ze?

Onze Culinair Coaches leren je medewerkers hoe je met beperkte middelen en tijd toch een leuke, smakelijke en verantwoorde maaltijd kunt bereiden. Niet alleen het eten bepaalt de beleving, maar ook de ambiance. Medewerkers leren daarnaast hoe ze door de aankleding en aandacht een prettig klimaat kunnen creëren. Uiteraard is er veel aandacht voor hygiënisch werken volgens de geldende HACCP-richtlijnen.

Hoe doen we dat?

Wij zorgen ervoor dat het leren ook echt effect heeft in de praktijk. Alleen dan is de investering te rechtvaardigen. Daarom brengen we werken en leren zo dicht mogelijk bij elkaar en gaan we uit van de eigen ervaringen en sterke kanten van de medewerkers. Leren doe je niet alleen van diegene die voor de groep staat, maar juist ook van elkaar! Samen kun je op zoek gaan naar oplossingen voor concrete problemen in de eigen situatie.

Wat levert het op?

Natuurlijk zijn technische vaardigheden belangrijk om een smakelijke en verantwoorde maaltijd te kunnen bereiden, maar Care Culinair werkt ook aan de mindset: eten en drinken zijn immers de belangrijke aspecten van de zorg en de maaltijd dient voor cliënten een beleving te zijn. Dit is samengebundeld in de module Koken is Leuk!. 

Samenwerken

We proberen het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden, maar stimuleren het uitwisselen van kennis en ervaringen tussen zorginstellingen. Ook leveranciers, Culinair Coaches en keukenmanagers beschikken over veel bruikbare kennis en wij laten je zien hoe je deze optimaal kunt benutten.

Bijsturen waar nodig

Een verandering gaat nooit vanzelf, daarom sturen wij tijdens het implementatieproces bij wanneer dat nodig is. Heldere, eerlijke communicatie en een transparantie werkwijze is hierbij enorm belangrijk. We blijven de resultaten meten en monitoren, zodat we tijdig kunnen bijsturen bij gewijzigde omstandigheden.

Koken is Leuk! Online

Koken is Leuk!

Recente projecten

Nieuwsgierig?

Wil je voedselverspilling tegengaan en kosten besparen? Wij laten je graag zien wat we voor je kunnen betekenen en welke resultaten je kunt behalen.

Neem contact op