Project

Savant – Helmond

Ontwikkelen en implementeren van een eigentijdse visie op eten en drinken, die aansluit bij de kernwaarden van de organisatie en rekening houdt met maatschappelijke trends.

Het succesrecept

Om de huidige situatie te begrijpen en verbeteren, starten we met een diepgaande scan van de verschillende Savant-locaties. We voeren verkennende gesprekken met alle betrokkenen: van de cliëntenraad tot bestuurders en van het behandelteam tot horecamedewerkers. Op basis van deze informatie werken we samen met een werkgroep van Savant-medewerkers aan een conceptvisie op eten en drinken. Een visie die inspireert en herkenbaar is voor iedereen. Een visie die aansluit bij het koersplan van Savant. Een visie die tegelijkertijd rekening houdt met de trends in de samenleving, zoals de vergrijzing, het langer thuis wonen van ouderen, de invloed daarvan op wonen, welzijn en zorg en de rol van eten en drinken daarin. De conceptvisie op eten en drinken presenteren we aan alle betrokkenen voor feedback en verbetering. Dat vormt samen met de informatie uit de locatiescan de basis voor toekomstige stappen voor de voedselvoorziening. Daarna maken we een implementatieplan van de gerealiseerde veranderingen. We zorgen daarbij voor praktische ondersteuning en samenwerking binnen de teams. En het project omvat ook goede borging en evaluatie van de veranderingen, zodat we de kwaliteit en duurzaamheid kunnen waarborgen.
Quote na afloop

Wat waren de ingrediënten voor succes?

Identificeren van duidelijke visiethema’s


Nauwe samenwerking tussen Care Culinair en Savant Zorg en betrokkenheid van alle partijen


Inclusieve aanpak door het betrekken van vertegenwoordigers van verschillende belanghebbenden en het faciliteren van open communicatie daartussen


Flexibiliteit en aanpassingsvermogen


Realistische implementatieplannen die praktisch en haalbaar zijn


Goede borging, monitoring en evaluatie om de gerealiseerde veranderingen op te volgen