Project
Zorggroep Archipel heeft besloten om de eigen productiekeuken te sluiten. Voortaan zal er op de woongroepen zelf gekookt worden. Care Culinair begeleidt Archipel om dit voedingsconcept te laten slagen.
Hierna volgt een interactieve training van de medewerkers die de maaltijden op de afdelingen verzorgen. Praktisch, laagdrempelig en online, zodat ook in corona-tijden medewerkers kennis van zaken krijgen, geïnspireerd raken en met nog meer plezier hun werk doen.
Allereerst is het voedingsconcept naar de praktijk vertaald en uitgewerkt in gedetailleerde omschrijvingen van benodigde kennis, inrichting en organisatie van de verschillende fases van het voedingsproces. Op alle 12 afdelingen van de locaties van Archipel is vervolgens met behulp van interviews, enquêtes en observaties een inventarisatie gemaakt van de kennis van medewerkers en de aanwezige inrichting.
Er is aan het facilitair management gerapporteerd en gepresenteerd wat er per locatie nodig is op het gebied van aanvullende inrichting, training, coaching en bouwtechnische aanpassingen om het project te laten slagen. Voor een enkele locatie is geadviseerd om de implementatie uit te stellen tot er aan de minimaal noodzakelijke voorwaarden is voldaan. Het facilitair management kon met deze informatie, conclusies en aanbevelingen de implementatie organiseren.