Periode: 2017 (lopend) Zorginstelling Vilente heeft een nieuwe werkwijze geïntroduceerd voor de bereiding van maaltijden binnen kleinschalig wonen. Aan Care Culinair is gevraagd om, in samenwerking met Syndle, kooktrainingen te ontwikkelen voor niveau-3 zorgmedewerkers. Het doel van de trainingen is dat de medewerkers van Vilente een verandering in mindset ervaren, zodat ze het bereiden van eten en drinken niet alleen zien als een van de belangrijkste aspecten van zorgverlening, maar ook als een activiteit waar voldoening uit gehaald kan worden. De training is gezamenlijk ontwikkeld door Syndle en Care Culinair. Care Culinair neemt het praktische deel (uitvoering) voor haar rekening en Syndle het gedragscomponent. De trainingen zijn onderdeel van de implementatie van het zelf koken op de groep en er is gekozen voor een activerende aanpak met coaching ‘on the job’. Er worden 250-400 zorgmedewerkers van Vilente getraind en de training loopt door tot (op zijn vroegst) eind 2017. Op dit moment (2017) zijn de trainingen voor de zorgmedewerkers van Vilente in volle gang. We werken met e-learning, coaching op de werkvloer, maar borgen de resultaten ook direct door teamleiders in het traject te betrekken.Over het project
Klant: Van Vilente
Onderwerp: training kokenDoel
Proces
Resultaten & conclusie
Vilente