Van Hoeckel

vanHoeckel
Van Hoeckel

Over het project

Periode: 2017
Klant:  Van Hoeckel
Onderwerp:  implementatie nieuw voedingsconcept

Van Hoeckel ontwikkelde het nieuwe voedingsconcept ‘Beleef’, waarbij de patiënt een ruime keuze heeft uit maaltijden. Deze maaltijden dienen binnen 45 minuten na bestelling te worden geserveerd. Aan Care Culinair werd gevraagd de vertaalslag te maken naar de organisatie in de keuken.

Doel

Care Culinair had als doel het nieuwe voedingsconcept van Van Hoeckel te vertalen naar een praktische en optimale uitvoering in de keuken, in een pilot op drie afdelingen van het Groene Hart Ziekenhuis. Het ging hierbij niet alleen om de organisatie binnen de keuken, maar ook om de overdracht naar medewerkers van andere afdelingen.

Proces

Care Culinair werd betrokken bij het gehele maaltijdproces: van inkoop naar bereiden en van de keukenorganisatie tot het gastvrij serveren van maaltijden. Wij hadden een fundamentele rol in het ontwikkelen van een efficiënte aanpak en hadden een leidende rol in de uitvoering van het voedingsconcept binnen de pilot.

  • Pilot in het Groene Hart Ziekenhuis
  • Hele dag door bestellen
  • Binnen 45 minuten een maaltijd
  • Keuzevrijheid

Resultaten & conclusie

De pilot in het Groene Hart Ziekenhuis is geslaagd en het voedingsconcept ‘Beleef’ is uitgerold naar andere afdelingen. De organisatie in de keuken is geoptimaliseerd voor het gehele maaltijdproces, waardoor patiënten binnen 45 minuten van een (h)eerlijke maaltijd kunnen genieten.